Bakan Çelik'ten 'Çocuk Bakım Modeli' teşvikine yeşil ışık

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyelerinin ziyaret ettiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çocuk Bakım Teşviki'nin yasalaşması sürecine, Meclis'in açılmasının ardından Ekim 2012'de başlanabileceği sinyallerini verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAGİDER'den yapılan yazılı açıklamada, Dernek Başkanı Dr. Gülden Türktan başkanlığındaki heyetin, Ankara'da önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i, ardından Sosyal ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret ettiği belirtildi. Bu görüşmelerden çıkan en önemli sonucun, önümüzdeki ekim ayı itibariyle, Meclis'in yeni döneminin başlamasının ardından Çocuk Bakım Modeli için gerekli teşvik yasa çalışmalarının başlayabileceği müjdesi olduğu vurgulandı.

Görüşmede, Bakan Çelik'in Çocuk Bakım Modeli konusunda ilgili bakanlıkların prensipte anlaştığını ve önümüzdeki ekim ayında, meclis çalışmaları başladıktan hemen sonra gerekli kanun maddesinin görüşülmeye başlanabileceğini söylediği ifade edildi.

Dr. Gülden Türktan, Türkiye'nin dünya standartlarında bir kadın istihdamı vizyonuna sahip olmasını ve hükümetin, 2023 yılına kadar yüzde 35 kadın işgücü katılımı hedefini yükseltmesini arzu ettiklerini dile getirdi. Türktan, görüşmelerle ilgili şunları ifade etti: ?Bakan Çelik, İstihdam Stratejisi'ni her iki yılda bir oluşturdukları eylem planlarıyla yeniden değerlendirdiklerini ve 2014-2016 Eylem Planı için de kadın istihdam hedefinin yeniden değerlendirilebileceğini belirtti. KAGİDER heyeti, Sayın Bakan Fatma Şahin'le yaptığı görüşmesinde Çocuk Bakım Modeli'nin bu aşamaya gelmesindeki siyasi iradesi ve liderliği için teşekkürlerini sundu. Çocuk Bakım Teşviki'nin yasalaşması sürecine dair Bakan Şahin'in görüşlerini alan heyet, ayrıca kadın istihdam teşvikleri üzerine de görüş alışverişinde bulundu. Ücretli doğum izni süresinin uzatılması, çocuk bakım teşvikinin yapısı gibi konuların görüşüldüğü toplantıda, Bakan Yardımcısı Aşkın Asan da Çocuk Bakım Modeli'nin hayata geçmesi için bakanlıkta şu an sürdürülen teknik çalışmalarla ilgili bilgi verdi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber